1. Kerstuitjes in Weerribben-Wieden

  Ontdek de betoverende kerstsfeer in Weerribben-Wieden deze decembermaand! Of je nu houdt van traditionele kerstmarkten, sfeervolle lichtfestivals, winterse wandelingen of culinaire hoogstandjes, wij hebben voor elk wat wils. Maak van december een onvergetelijke maand vol feestelijke ontdekkingen!

 2. 7/7

  7.

  Kerst in Steenwijk ‘Special Edition’

  Op zaterdag 16 & zondag 17 december wordt Kerst in Steenwijk groots gevierd met een 'Special Edition'. Van 14.00 tot 21.00 uur transformeert de binnenstad in een betoverende kerstsfeer, gevuld met een overvloed aan muziek, boeiend straattheater, ontroerende Christmas Carols en prachtige koren. Een onvergetelijk festijn voor jong en oud.

 3. 6/7

  6.

  Decemberspektakel in de Orchideeën Hoeve

  De ultieme Winterdroom in de Orchideeën Hoeve is een betoverend decemberspektakel met lichtjes die je overdag door een magische winterwereld leiden, vanaf 8 t/m 31 december. Bewonder unieke bloemen, planten, en dieren en laat winterdromen tot leven komen. Bezoek de knusse Winterfair en ervaar 's avonds de kaarsjesavond, waar duizenden kaarsen de jungle transformeren tot een hartverwarmend lichtspektakel voor het hele gezin.

 4. 5/7

  5.

  Kerstmuziek in de Vestingstad

  Haast je om de laatste kerstinkopen te doen en duik in de feestelijke sfeer van de Vestingstad op 23 december van 12:00 tot 16:00 uur. Geniet van een betoverende winkelervaring terwijl je op zoek gaat naar unieke kerstcadeaus. De Vestingstad verwelkomt je met open armen voor een gezellige en warme kerstinkoopervaring.

 5. 4/7

  4.

  Kerstrondje Oldemarkt

  Bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van sfeervolle ervaringen en activiteiten op diverse locaties in Oldemarkt op zaterdag 16 december van 10:30 uur t/m 16:30 uur. Tijdens het Kerstrondje zijn er veel verschillende kerstgerelateerde evenementen zoals tentoonstellingen, workshops, muzikale optredens, proeverijen, en meer.

  Door het dorp rijdt een tram langs alle routelocaties, stap jij in?

 6. 3/7

  3.

  Winterfair op de Eese

  Residence de Eese in De Bult bereidt zich voor op de winter met een betoverende sfeer en warm entertainment. Op 28 december 2023 is de Winterfair van 10:00u tot 16:00u geopend, met tuinmeubelen, accessoires, cadeaus, kunst, kaarten, foodtrucks, live muziek, glühwein, oliebollen en meer voor een gezellige winterervaring.

 7. 2/7

  2.

  Lichtjeswandeling Weerribben

  Geniet op donderdag 28 december van een avondwandeling door de donkere Weerribben. Een route van 1500 lichtjes wijst je de weg. Onderweg hoor je verhalen over de elfjes en kabouters van de Weerribben en warm je op bij de knapperende vuurtjes. Geniet tot slot van een beker warme chocolademelk of Glühwein met een oliebol. Een betoverende avond voor jong en oud!

 8. 1/7

  1.

  Kerstactiviteiten in Weerribben-Wieden

  Er valt in Weerribben-Wieden genoeg te beleven rondom de kerstdagen voor jong & oud, bekijk alle activiteiten in de UITagenda.

 1. Culinaire kerst

 2. Originele sinterklaascadeautjes

 3. Deelfietsen: oplossing voor meer mobiliteit van inwoners en toeristen

 4. Op en om het water

  Suppen in het mooiste SUP-gebied van Nederland

Tip je vrienden

twitter facebook