UIT in de regio

Zin in een vader en zoon uitje? Dit zijn de stoerste en leukste uitjes voor vader en zoon in Weerribben-Wieden.

Leestijd 4 minuten

Bijna elke vader en zoon hebben wel eens een keer zin in een gezamenlijk uitje. Samen met zijn tweetjes er even op uit. Zin in een stoer en leuk uitjes? In Weerribben-Wieden zijn er genoeg te vinden! Er zijn verschillende outdoor activiteiten die je samen kan ondernemen. Welke van onderstaande uitjes ga jij binnenkort met je vader of zoon doen?

Een dagje hoog in de bomen

Heb je geen hoogtevrees? Vind je weg dan al klimmend en klauterend door vier verschillende parcours met hoogtes tot wel negen meter. Beweeg je voort door de parcours waarbij je meerdere hindernissen moet trotseren. En het is vaak moeilijker dan het lijkt… Van klimmuren tot touwbruggen en van papagaaienbalken tot aan kabelbanen van 100 meter. Alles wordt uit de kast getrokken om het uiterste uit je te halen bij het Klimbos Paasloo.

Samen op het water

Ga als vader en zoon samen een avontuur aan op het water. Kies ervoor om te kanoën of te suppen en beleef zo een stoere en leuke dag. Zin in meerdere dagen kanoën? Maak dan de keuze voor het kano & bed arrangement. Overdag het gebied verkennen met de kano en ’s avonds heerlijk overnachten bij een bed & breakfast waarna je ’s ochtends of ’s middags zo weer het water op kan. Wil je iets meer uitdaging dan kanoën? Denk dan eens aan suppen! En weetje... Suppen is een stuk stoerder dan kanoën!

Slapen aan het water

Na een hele dag leuke en stoere uitjes op en rond het water te hebben gedaan is het logisch dat je even wil ontsnappen aan het water en ’s avonds meteen een fijne slaapplek aan wal wilt hebben. Er zijn in Weerribben-Wieden meerdere plekken waar je kunt overnachten aan het water. Na een dagje varen kan je hier ook direct je boot of kano aanmeren. In de regio zijn diverse kampeerplekken en accommodaties aan het water.

Ontdek de natuur

In Nationaal Park Weerribben-Wieden is genoeg te zien en te beleven. Het is dan ook zeker de moeite waard om je te verdiepen in al het moois wat dit gebied te bieden heeft. Boek een excursie met Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer en ga op pad met de boswachter. Dit kan ook in de vroege ochtend of in de late avonduurtjes. Hij vertelt je alles over de natuur, bijzondere dieren en de historie van dit gebied. Spot verschillende vogels en geniet van de prachtige omgeving!

Op excursie met de boswachter
Op excursie met de boswachter

Gooi de hengel uit!

Langs de vele plassen, grachtjes en sloten zijn prachtige visstekken te vinden. Gooi samen de hengel uit en geniet van de omgeving of neem je visspullen mee op een bootje en geniet zo van het vissen en het gebied. Weerribben-Wieden is dus geslaagd voor een visvakantie voor vader en zoon. In Giethoorn zit Vakantiepark Giethoorn waar elk huisje een eigen aanlegplek heeft voor een boot. Vanaf hier vaar je direct het meer en de smalle grachtjes op. Begin zo een ontdekkingstocht naar de allermooiste en beste visstekjes. Bij Recreatiecentrum De Kluft kun je direct vissen vanuit je eigen lodge of trekkershut. Er is hier kans een flinke baars of brasem te vangen. Daarnaast kan je met een gehuurd bootje de verstopte visstekjes ontdekken die via wal niet te bereiken zijn.

Laarzen aan en wandelen maar!

omschrijving
omschrijving
Weerribben-Wieden is een wandelparadijs met kilometers aan wandelpaden en veel verschillende routes. Een deel van deze wandelpaden is voor de mensen die graag van de normale paden willen afwijken. Durf jij de wandelschoenen uit te trekken en de laarzen aan te trekken? Wandel dan het Laarzenpad in Kalenberg! Hier hebben de bewoners samen met Staatsbosbeheer een wandelpad aangelegd van ongeveer 3,5 kilometer. Het pad is begaanbaar gemaakt door bruggetjes en vlonders. In plaats van een normaal wandelpad loop je hier dwars door rietvelden, hooilanden, moerasbos en langs watertjes. Het overige deel van de wandeling gaat vaak over zompig moerasgrond. Ook in Sint Jansklooster bij Bezoekerscentrum De Wieden is een laarzenpad die zeker de moeite waard is!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook