Slecht weer? Ontdek hier de familie uitjes tijdens de herfst: dit kan je doen in Weerribben-Wieden!

Geschreven door

Erik

Leestijd 3 minuten

Donkere en regenachtige dagen staan weer voor de deur, de herfst is in aantocht. Maar zitten op de bank? Dat is nergens voor nodig! Ook in de herfst valt er voldoende te beleven in Weerribben-Wieden, genoeg indoor activiteiten voor jong en oud. Welke van onderstaande slecht weer uitjes komen op jouw lijst te staan?

Een dagje Indonesië: Taman Indonesia - Kallenkote

omschrijving
omschrijving
Met slecht weer verlang je vaak naar een warm, zonnig land. Wat dacht je van Indonesië? Nee, je hoeft geen vliegticket te boeken, gewoon een ‘slecht weer uitje’ in eigen land voor het hele gezin. Ga naar Taman Indonesia, een Indonesisch dierenpark in Overijssel én tevens de enige in de regio. Snuif hier cultuur op en ontdek bijzondere planten en dieren uit dit Aziatische land. En psst: wist je dat Taman Indonesia de zilveren award als leukste uitje van Overijssel heeft?

Tropisch uitje: Orchideeënhoeve – Luttelgeest

Durf jij het avontuur aan? Wandel over junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdek onderweg veel soorten bloemen, planten, vogels en vlinders. Wist je dat hier de grootste vlindertuin van Europa is? De Orchideeënhoeve heeft alles in huis voor een geslaagd familie uitje met slecht weer.

Kom in actie!

Giethoorn is meer dan water alleen en biedt ook genoeg binnen activiteiten voor jong en oud. Paintballen en lasergamen kan bijvoorbeeld bij Histomobil. Tevens het adres voor glowingolf en de hit van het moment: een escape room! Ook Het Binnenhof in Paasloo is een goed startpunt om op zoek te gaan naar diverse clue’s en aanwijzingen om te ontspannen uit een van de escape rooms.

Ga een dagje ‘op water en brood’: Gevangenismuseum Veenhuizen

Voel je even misdadiger in een slaapkooi of cellenblok. Bekijk historische attributen als een pijnbank of een radbraakkruis. Verwonder je ook over de Kolonie van Weldadigheid die landlopers, paupers en weeskinderen een betere toekomst wilde bezorgen. Een spannend overdekt uitje voor jong en oud.

Verwarmd varen: Weerribben-Wieden

Bij mooi weer gooien de schippers de ramen open en kun je volop genieten van al het moois dat Giethoorn te bieden heeft. Onderweg vertellen de schippers met liefde leuke wetenswaardigheden over het bijzondere, waterrijke dorp. En is het slecht weer? Geen probleem! Dan stookt de schipper de kachel op en kun je genieten van een verwarmde rondvaart.

Rondvaartboot
Rondvaartboot

Subtropisch zwembad voor jong en oud: Bad Hesselingen - Meppel

In dit subtropische zwembad tref je een speels belevenisbad met veel watervermaak zoals het kleuter junglebad, de Mosquito glijbaan en de whirlpool. In het sfeervolle restaurant kun je terecht voor de lekkere trek en gezellig (na)genieten. Een overdekt uitje voor het hele gezin. Knapt het weer toch wat op? Op dezelfde plek is er eveneens een klimpark en minigolf.

Ontmoet de paupers - Frederiksoord

‘Paupers’ een beter leven bezorgen. Dat was in de 19e en 20e eeuw het doel van de Maatschappij van Weldadigheid. Museum de Proefkolonie vertelt die bijzondere geschiedenis van Nederland. Vergeet niet je bezoek te reserveren! Vanuit het museum starten ook fiets- en wandelroutes langs alle herinneringen in het landschap rondom Frederiksoord.

Beklim de watertoren- Sint Jansklooster

Wat een uitzicht! De watertoren in Sint Jansklooster kijkt uit over De Wieden en de omringende gebieden. Loop je warm en beklim de ruim tweehonderd treden van de onder architectuur gebouwde trap. Dit is alleen al een belevenis op zich en tevens een leuk indoor activiteit met koud weer! Reserveer een tijd voor je bezoek! De torenwachters begeleiden je bezoek.

Uitzicht watertoren
Uitzicht watertoren

Erik

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Riet, punters en visserij in de Weerribben-Wieden

 2. Eten & Drinken

  Culinair genieten in Steenwijk

 3. UIT in de regio

  Kom shoppen in Steenwijk Vestingstad

 4. Natuur

  Mooie fotolocaties in Nederland: leg Weerribben-Wieden vast op beeld

  Erik

Tip je vrienden

twitter facebook