Eten & Drinken

Daar bij de waterkant lekker tafelen en genieten van het uitzicht

Leestijd 2 minuten

Dineren met uitzicht op (het) meer. Dat is de gastronomie in de regio Weerribben-Wieden. Combineer het beste van de keuken met het mooiste van de natuur. Genieten aan de rand van het water. Dat kan nergens beter dan in dit bijzondere gebied.

En het mooie is dat je bij alle restaurants, eetcafés en bistro's in Weerribben-Wieden ook ter plekke kunt reserveren. Ideaal voor als je een dagje op pad bent geweest, maar vergeten bent om vooraf te reserveren.

Een verkeersbord waarschuwt voor overstekend bedienend personeel. Medewerkers van Hotel Restaurant Café Geertien steken bij mooi weer onophoudelijk de weg over naar het terras aan de waterkant. Bezoekers zijn verzekerd van een adembenemend uitzicht op Nationaal Park Weerribben-Wieden en een voortdurende stroom passerende bootjes. En dat in een dorpje dat luistert naar de naam Muggenbeet. Zelden een groter contrast gezien tussen de wat onheilspellende plaatsnaam en het genot dat het terras biedt.

Weerribben-Wieden zit boordevol met dit soort karakteristieke terrassen waar het op zonnige dagen ongekend genieten is. Ze kijken uit over grote meren (Giethoorn, Wanneperveen), pittoreske grachten (Kalenberg, Giethoorn), drukke sluizen (Blokzijl, Ossenzijl) of op indrukwekkende natuurgebieden (Sint Jansklooster, Kalenberg, Giethoorn). En dan vergeten we bijna de fraaie, historische stadjes in de regio. Het terras van het Mauritshuis in Blokzijl staat niet voor niets al jarenlang in de Top 100 van beste Nederlandse terrassen. En even verder is het bij Sluiszicht heerlijk uitkijken op de hectiek van de drukke sluis in Blokzijl.

In Vollenhove ligt, aan de andere kant de imposante kerk, een sfeervol plein waar het ook fijn eten en drinken is. Een streek vol bijzondere plekken. Vol onvergetelijke momenten op de mooist gelegen terrassen van Nederland.

De leukste terrassen aan het water vind je ook bij:

Paviljoen aan 't Wiede, Wanneperveen
Kolkzicht, Ossenzijl
Smits Paviljoen, Giethoorn
Fanfare, Giethoorn
Otterskooi, Dwarsgracht
Otterswold, Belt-Schutsloot
Pieter Jongschaap, Kalenberg
Het Doevehuis, Kalenberg

Proost en eetsmakelijk!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

  1. Ontdek alle verhalen van toen en nu

    Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

  2. Ontdek alle verhalen van toen en nu

    De geschiedenis komt tot leven in het heden

  3. Deelfietsen: oplossing voor meer mobiliteit van inwoners en toeristen

  4. Water

    In de winter kanoën in Nationaal Park Weerribben-Wieden? Beleef een unieke ervaring.

Tip je vrienden

twitter facebook