Doelstelling Stichting Weerribben-Wieden

Het doel van de stichting is het bewerkstelligen van aantoonbare maatschappelijke (economische en ecologische) meerwaarde voor het gebied Weerribben-Wieden (Steenwijkerland) met als hart het Nationaal Park.

Het realiseren van het doel zal worden ondersteund door het bieden van een centraal aanspreekpunt aan gebiedspartners, die die zich hiermee bezig houden, ieder met behoud van de eigen identiteit. Ook zorgt de stichting voor het kanaliseren en bundelen van de behoeften van deze gebiedspartners en het zijn van intermediair voor en namens hen richting politiek, overheid, subsidiegevers en andere relevante partijen. Projecten initiƫren en uitvoeren horen er bij, evenals het stimuleren en organiseren van educatieve activiteiten en het voeren van een publiciteitsbeleid.

Balans

Bij alles wat de Stichting doet gaat het om de balans tussen economie, ecologie en leefbaarheid. Het gaat daarbij om een wisselend evenwicht , werken vanuit een lange termijn kader. Samenwerking is cruciaal, net als elkaar de winst gunnen.

Over de Stichting Weerribben-Wieden

De Stichting zet zich als gebiedsbureau in voor Weerribben-Wieden door het aanjagen, mobiliseren en initiƫren van projecten. Dit doet zij samen met negen partners: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), KopTop, Ondernemersplatform Steenwijkerland (OPS), LTO Noord, inwonersvertegenwoordigers uit de Weerribben en uit de Wieden en de gemeente Steenwijkerland. Hiermee werkt zij aan de versterking van de leefbaarheid, natuur en economie, waaronder landbouw en toerisme en recreatie.